Din brottmålsadvokat i Göteborg och Borås

Brottmålsadvokat som står på din sida

Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att få representation som tror på dig oavsett om du är misstänkt eller utsatt för brott.

Med klienten i fokus

Vi har en gedigen erfarenhet som brottmålsadvokater i olika brottmål där vi ständigt arbetar för dina rättigheter och alltid sätter dig som klient i fokus. Oavsett om du bara är ute efter rådgivning eller vill och behöver få hjälp i en rättslig process, finns vi här i Göteborg för dig.

Brottmålsadvokat – En rättighet

Inom ett brottmål finns advokaten som företräder offret, ett s.k. målsägandebiträde samt en försvarsadvokat eller brottmålsadvokat åt den brottsmisstänkte. Det ingår som en del i våra mänskliga rättigheter, oavsett om man är offer eller förövare. Det är också viktigt att man tar fasta på denna rättighet, eftersom en brottmålsadvokat vet hur saker och ting ska behandlas och hur allt fungerar.

En brottmålsadvokat ser till dina rättigheter under hela processen och försöker vända det till din fördel så att straffet kanske blir så lågt som möjligt eller arbetar för att försöka bevisa din oskuld om du anser att du är oskyldig.

Om brottmål

En handling som är straffbar enligt lagen

Ett brott betyder att man har begått eller utsatts för en handling som är straffbar enligt lagen. Generellt sker då en polisanmälan och en förundersökning tar vid som består av att polisen tillsätter en utredning om brottsplatsen, gör en teknisk undersökning samt kallar in människor till förhör.

Om tillräckliga bevis finns att hämta, beslutar åklagaren att åtala den misstänkte för brottet och på så sätt är rättegången i gång. Är brottet mindre allvarligt som t.ex. trafikbrott, kan åklagaren välja att begära strafföreläggande, vilket betyder att personen erkänner sig skyldig och enbart blir bestraffad med böter.

Offentlig eller privat försvarare vid brottmål?

Man kan välja att bli försvarad av en offentlig eller privat försvarare. En privat försvarsadvokat utses av dig själv och får sin ersättning av dig personligen, medan en offentlig får sin ersättning av staten. Är vi din bästa advokat vid brottmål? Vi försöker varje dag.

Alla dessa frågor ser vi på K advokater till att hjälpa dig med i Göteborg. Välkommen att kontakta vår advokatbyrå så ser vi till att komma med bästa möjliga juridiska rådgivning för just ditt ärende.